Skip to content ↓

Obšolske dejavnosti

T.i. CAS (Creativity, Activity, Service) je del IBDP, a mu na UWC šolah dajejo poseben poudarek. Dijake spodbuja, da so uspešni tudi pri raznovrstnih obšolskih dejavnostih, ki temeljijo na ustvarjalnosti, fizični aktivnosti in družbeno – koristnih krožkih. Vsaka od šol ponuja dijakom pester izbor dejavnosti in krožkov, ki jih vodijo učitelji, trenerji in dijaki.

  • Creativity (Ustvarjalnost): likovna in glasbena umetnost, kreativni krožki (npr. dramska skupina, glasba, zborovsko in solo petje, umetnostna zgodovina, kulturne ekskurzije, ples itd.)
  • Activity (Fizična aktivnost): plezanje, kajakaštvo, jadranje, tek, košarka, odbojka, nogomet, badminton, orientacijski tek, joga, smučanje itd.
  • Service (družbeno – koristni krožki): neplačano, prostovoljno delo z ljudmi iz šolskega okoliša (npr. dejavnosti z otroci v vrtcih in šolah, delo z osebami s posebnimi potrebami, učenje angleščine in drugih jezikov, pomoč pri delu na kmetiji, medkulturne predstavitve v lokalnih šolah, delavnice v domovih za starejše itd.)

CAS je del IBDP, ki dijakom omogoča celosten razvoj. Je učenje za življenje, ki spodbuja k strpnosti, razumevanju in sodelovanju med ljudmi.